logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Storsatsning på norsk jazz i Sør-Korea

Av Storsatsning på norsk jazz i Sør-Korea Publisert: 03. okt, 2014

En av Asias største jazzfestivaler, Sør-Koreas Jarasum International Jazz Festival, slår på stortromma når tiårsjubileet feires i oktober: seks norske utøvere og band er nå klare for helgens feiring av norsk jazz.

Jarasum International Jazz festival i Sør-Korea feirer sitt tiårsjubileum i år og markerer dette med å velge Norge som sitt National Focus Project 2014. Festivalen, som med sine mer enn 100 000 besøkende er en av Asias største jazzfestivaler, slår på stortromma og har invitert hele seks norske toppnavn.

Fra 3. til 5. oktober spiller Terje Rypdal & Ketil Bjørnstad, Mathias Eick Quintet, Tord Gustavsen Quartet, Arild Andersen Trio og Amund Maarud på Jarasum.

For å backe opp storsatsningen i Sør-Korea, har Music Norway tildelt de norske selskapene Musikkprofil Booking & Management og Kjell Kalleklev Management hele 192 000 kroner i reisetilskudd for artistene. Dette er den høyeste enkelttildelingen noensinne gitt fra Music Norways internasjonale reisetilskuddsordning.

Les mer her

– Prosjektet bidrar til å sette et stort fotavtrykk av norsk jazz i Sør-Korea først og fremst, men vi ser også at man bruker muligheten til å utforske markedet rundt og sette opp turneer i forlengelse av dette med de artistene som er involvert. Det er spennende, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway og leder av fagutvalget som har fordelt reisetilskuddet.

– Det er et stort prosjekt som krever mye av mange, men vi registrerer at det er et samarbeid mellom store norske aktører. Det er noe som bidrar til en bra totalitet og at man bruker hverandres kompetanse til et slikt prosjekt synes vi er prisverdig, og det er et initiativ som fagutvalget har valgt å prioritere, sier Synnes Finnskog.

Det er en solid norsk delegasjon som nå har reist til Sør-Korea; totalt 25 norske utøvere og representanter for musikkbransje, Utenriksdepartementet og Music Norway er nå på vei fra Seoul til Jarasum.

I tillegg til å spille på Jarasum-festivalen, gjør flere av de norske utøverne konserter på bl.a. Cheonggyecheon World Music Festival i Seoul pluss landsdekkende TV/radio-opptredener.

Program Jarasum Festival – National Focus Project 2014: Norway

Arild Andersen Trio spilte torsdag 02.10 i EBS Building (broadcasting space) i Seoul

Fredag
– Amund Maarud 03.10, Cheonggyecheon World Music Festival, Seoul
– Mathias Eick Quintet 03.10, Cheonggyecheon World Music Festival, Seoul
– Amund Maarud 03.10, Solo concert, Seoul
– Arild Andersen Trio 03.10, Festival Lounge, Jarasum
– Terje Rypdal & Ketil Bjørnstad: 03.10, Jazz Island, Jarasum

Lørdag    
– Mathias Eick Quintet 04.10, Jazz Island, Jarasum
– Amund Maarud: 04.10, Party Stage, Jarasum

Søndag
– Tord Gustavsen: 05.10, Jazz Island, Jarasum

Mandag
– Tord Gustavsen: 06.10, TV-show

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere