logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Trenger du musikkadvokat?

Av Trenger du musikkadvokat? Publisert: 20. feb, 2014

15 internasjonale musikkadvokater deltar by:Larms internasjonale program.

Disse vil dele sin av sine erfaringer under fanen Legal Eagles og blir å møte i et panel moderert av Morten Andreassen (Marit Larsen, Karpe Diem) torsdag 27. februar.

– Hvorfor bør et norske management, plateselskap eller en artist ha en advokat?

– Én grunn er selve det papirmessige, det å være med å forhandle avtaler og få alt nødvendig på papiret. Sekundært er det å ha enda en ressursperson som er med på å bygge relasjoner, åpne dører og få ting til å skje, sier Vegard Waske (Up Front Artists) som organiserer det internasjonale programmet i by:Larm.

– Hva er forskjellen på en musikkadvokat i Norge og en i UK/US?

– I Norge har vi vel ingen advokater som bare jobber med musikk. Mye av juridisk bistand gjøres av GramArt og Musikernes Fellesorganisasjon. Advokater i UK og US som jobber dedikert med musikk gjør ikke bare «papirarbeid», mange jobber litt som ‘dealfindere’ og døråpnere, noen ganger også som managere, sier Waske.

– Har du en artist som har fått et tilbud fra et plateselskap har advokaten gjerne god oversikt over andre potensielle kandidater, og selvfølgelig hva andre eventuelt kan tilby. Mange jobber og gjerne på prosenter av inntekt (som oftest 5% av brutto inntekt), i stedet for på timebetaling, Det kan være en fordel når man er i oppstartsfase som artist, men kanskje en bakdel hvis man begynner å tjene mye penger, fortsetter han.

– Kan du fortelle litt om advokatene som kommer til by:Larm i år?

– Vi har fem tyske advokater, tre amerikanske og syv fra UK. Det er ganske bred spredning på dem i forhold til hva de jobber med, så her er det noe for enhver smak. I tillegg jobber mange av de engelske og amerikanske advokatene både med det amerikanske og europeiske markedet simultant.

– Du er også manager, hvilke egne erfaringer har du med advokater?

– Inntil jeg begynte å jobbe med Cashmere Cat hadde jeg jobbet lite direkte med advokater, det var gjennom denne prosessen jeg ble mer klar over den rollen de spiller. En advokat kan være en fantastisk ressurs, men man må være litt forsiktig også. Advokater har gjerne hundrevis av klienter og det er lett å havne langt ned i bunken. Og så kan advokater være ganske nådeløse i kampen om klientene, sier Waske.

Dette er noen av advokatene som kommer til Legal Eagles:
Robert Horsfall (Stargate, Pendulum, Knife Party, Chase & Status, Naughty Boy etc.)
David Jacobs (Neon Indian, Rhye, Dev Hynes/Blood Orange, Clams Casino etc.)
Brian McPherson (FUN, Fleet Foxes, Merge Records)
Paul Sommerstein (Beach House, Deerhunter, Bonnie Prince Billy, tUnE-yArDs etc.).
Paul Spraggon (Lana Del Rey, Adele, Rita Ora, Taio Cruz etc.)
Nicky Stein (Vampire Weekend, Gotye, Foster The People, The Script, Disclosure etc.)

Legal Eagles blir arrangert i samarbeid med Music Norway og Utenriksdepartementet.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere