logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tileyard masterclass og låtskrivercamp

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 30. apr, 2018

Caroline Ailin er master på Tileyard masterclass.

Campen skal bidra til å skape internasjonale muligheter norske låtskrivere.

Tirsdag 1. mai starter en masterclass og låtskrivercamp i London med norske låtskrivere og produsenter som gjør det bra på de britiske hitlistene. Campen avsluttes torsdag kveld 3. mai med en lyttefest, hvor bransjen er invitert inn for å høre låtene som er laget på campen.

De norske masterne er Caroline Ailin, Fred Ball og Electric.

Les også: Norsk på hitlistene i 2017

Caroline Ailin er mest kjent for å ha co-skrevet Dua Lipas hit «New Rules» som var nr. 1 på hitlistene i England i 2017 og #6 på Billboard Hot 100.

Fred Ball har skrevet og produsert for blant andre Rihanna, Zara Larsson, Little Mix og Kylie Minogue og ble Grammy-nominert i USA i kategorien “Best R&B album” for Jarle Bernhofts «Islander». Han co-skrev og produserte sangen “Love On The Brain” på Rihannas album ANTI, som oppnådde #5 på Billboard Hot 100 i USA.

Electric er Edvard Erfjord og Henrik Michelsen. De har skrevet og produsert #1-hits for Little Mix, «Black Magic» og «Shout Out To My Ex», sistnevnte vant Single of the Year på Brit Awards.

Erfaring med hits
Ailin, Ball og Electric kommer til å møte norske og internasjonale deltagere for å fortelle om prosessen bak hitsene de har vært med på å lage, og hvordan de navigerer i den engelske musikkbransjen som er blant de viktigste i Europa og i verden.

– Det skjer utrolig mye spennende med norske låtskrivere og produsenter både i England for tiden. Det er flere muligheter enn noensinne og jeg gleder meg til å møte noen av de nye norske talentene, sier Caroline Ailin.

Deltagerne skal ha låtskriversessions med spennende UK-baserte låtskrivere og produsenter som blant annet har skrevet for og med Ellie Goulding, Pink, Usher, Sigrid, Janet Jackson og Sigala.

Les også: Song:Expo nærmer seg

Blant norske deltagere, som er plukket ut av masterne, Tileyard og de tilknyttede plateselskapene basert på en søknadsprosess, er låtskriver og produsent Magnus Berthelsen (Alan Walker, Marcus & Martinus), Margrete Hjelle, Sondre Haftorsen, JIM, Stille, Hanne Mjøen, Cal (Frida Amundsen), Jesper Jenset, Vilde J, Emelie Hollow.

– Vi ser frem til å arrangere vår første låtskrivercamp med Music Norway. En av våre første camper i 2014 ved Tileyard resulterte i Kygos «Stole the Show», så dette er en god mulighet til å forsøke å gjenskape suksessen ved å bringe talenter sammen og skape muligheter for deres produksjon, sier Charlie Arme som driver Tileyard Music.

Flere plateselskaper er tilstede
I løpet av tre dager får deltagerne møte representanter for viktige plateselskaper som SYCO, Polydor, Ultra og Island, samt publishere som Warner Chappell, Sony/ATV, og Universal Music Publishing.

Det er Tileyard Studios og Music Norway som organiserer dette, og det meste vil skje i Tileyard Studios i Tileyard Rd, Kings Cross.

Nina Finnerud er prosjektleder for Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere