logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

To norske tech-startups videre til akseleratorprogram

Av Tina Brodal Publisert: 08. jun, 2020

RQSTIVAL og NEMT (Networked Electronic Music Tools) har fått tilgang til et akseleratorprogram i regi av LeanSquare, og den anerkjente musikk- / tech-konferansen Wallifornia.

Disse er valgt ut som 2 av 27 tech startups som vant #NextStageChallenge-hackathonet. #NextStageChallenge ble lansert tidligere i år som et initiativ som tar sikte på å finne raske og varige løsninger på viktige utfordringer gjennom et hackathon, akseleratorprogram og konferanse.

Les mer: Søk på veiledningstimer med internasjonale aktører

–Hackathon var intenst og hektisk
Italienske Stefano Fasciani, førsteamanuensis ved Institutt for musikkvitenskap ved UiO, var en av mentorene i hackatonet og en av utviklerne bak NEMT (Networked Electronic Music Tools). Fasciani innrømmer at hackathonet har vært intenst, men at han er fornøyd med hva de leverte til slutt.

–Hackathonet … det har vært veldig intenst og hektisk, men vi er fornøyd med det vi klarte å levere. Siden vi jobbet med en ny teknologisk løsning, var hovedfokuset vårt utvikling, implementering og testing av ideen vår, med den hensikt å ha en fullt fungerende «proof-of-concept-prototype» mot slutten av konkurransen, sier han.

Fasciani sier at de fortsatt utvikler sidefunksjoner i systemet, som definitivt vil forbedre verdien. Snart vil de flytte over til mer systematisk brukertesting, og vil sannsynligvis prøve å involvere frivillige fra nærmiljøet i denne fasen.

– Siden vi ikke er fra denne sektoren, men fra en akademisk sektor, vil vi følge en litt annen rute enn de andre organisasjonene som er involvert i akselerasjonsprogrammene.

Stefano Fasciani, førsteamanuensis ved Institutt for musikkvitenskap ved UiO

Lanserer RQSTIVAL på siste pitch
RQSTIVAL, en plattform for interaktive virtuelle festivaler, ble også valgt ut til akseleratorprogrammet. Christoffer Bølla Riseng, administrerende direktør og grunnlegger av RQST, sier at målet er å lansere hele RQSTIVAL-plattformen på den endelige pitchen den 9. juli, og er forberedt på at de neste ukene vil bli intense.

–Vi er glade for å være en av 27 startups som ble valgt til å være en del av Wallifornia Music Tech Accelerator! De neste ukene vil bli intense med 2-3 timers nettbaserte økter 4 dager i uken med forskjellige musikkbransjeeksperter og mentorer, sier Bølla Riseng.

Les mer: Fra idé til handling: Music/tech gründere deler sine erfaringer

–Det er mange interessante musikktekniske selskaper, og Wallifornia er et flott sted å koble og snakke med startups i det samme økosystemet. Vi lanserer den første versjonen av RQSTIVAL-appen neste uke, og vårt mål er å lansere hele RQSTIVAL-plattformen (app & web) på den siste pitchen 9. juli.

Christoffer Bølla Riseng, administrerende direktør og grunnlegger av RQST

Europeisk samarbeid
#NextStageChallenge-initiativet er en samarbeid som skjer mellom nøkkelaktører i den europeiske music/tech scenen som bla Music Innovation Hub (Italia), Music Tech Germany (Tyskland), Music Ally (UK), Sacem (Frankrike), Sound Diplomacy (UK), STHLM Music City (Sverige) , Technoport (Luxembourg), Teosto (Finland), TheLynk (Frankrike), Wallifornia Music Tech (Belgia) og ikke minst Music Norway.

Jonas Vebner i Music Norway sier ny teknologi alltid har vært en av de viktigste driverne for nye forretningsmodeller og inntektsstrømmer i musikkbransjen, fra ala carte downloads til dagens strømmemarked.

– For Music Norway har det alltid vært viktig å være tett på dette feltet som har født initiativ som vår egen music/tech akkselerator MashUP Norway, ulike meet-up serier og diverse samarbeid med viktige arenaer som Slush, Sonar +D og Oslo Innovation Week for å nevne noen. Music Norway har ellers gleden av å koordinere et uformelt nasjonalt nettverk av music/tech gründere hvor det er spesielt mye spennende aktivitet om dagen, sier Vebner.

Les mer: Lanserer Norges største digitale musikkfestival

Vebner påpeker hvordan dagens situasjon gjør at både nye og gamle aktører, både innenfor og utenfor musikkbransjen, tester ut hvordan en best kan kjøre digitale livearrangement.

– Men om de nye plattformene skal stå seg post-covid blir det viktig å tenke nytt rundt selve opplevelsen av å delta på digitale arrangement så betalingsvilje ikke uteblir i tøff konkurranse med alle de andre digitale tilbudene som eksisterer, legger Vebner til.

For mer informasjon om #NextStageChallenge, besøk: www.nextstagechallenge.org

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere