logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tre norske nominasjoner til Echo Jazz

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 14. feb, 2017

Nils Petter Molvær og Marius Neset i godt selskap.

Echo tilsvarer Spellemann og Grammy i Tyskland. Echo Jazz deles ut av Deutsche Phono-Akademie og Bundesverbandes Musikindustrie (BVMI).

Trompeter Nils Petter Molvær er nominert i to kategorier. I kategorien Internasjonalt ensemble er Nils Petter Molvær Band nominert for albumet «Buoyancy», sammen med Branford Marsalis Quartet og Joshua Redman & Brad Mehldau. «Buoyancy» er gitt ut på Okeh, som er under Sony.

I kategorien Internasjonal brass-instrumentalist er Molvær også nominert for «Buoyancy», i denne kategorien sammen med Cuong Vu og Theo Croker.

Saksofonist og komponist Marius Neset er nominert sammen med London Sinfonietta for albumet «Snowmelt» i kategorien Large Ensemble. Albumet er gitt ut på det tyske selskapet ACT. «Snowmelt» konkurrerer med Snarky Puppys «Culcha Vulcha» og Nils Landgren Ensemble & Bobochumer Symphoniker «Some Other Time».

Helge Sunde og Ensemble Denanda vant Echo Jazz-pris i 2010 for albumet «Finding Nymo», som ble gitt ut i 2009 på ACT og ble innspilt i Rainbow studio.

Utdelingen finner sted 2. juni på ELBJAZZ Festival i Hamburg.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere