logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Trondheim Calling flyttes til juni 2021

Av Tina Brodal Publisert: 20. okt, 2020

Deler av festivalen og konferanseprogrammet er flyttet utendørs, fra 10. – 12. juni 2021.

Koronasituasjonen består av usikkerhet og restriksjoner, og neste års Trondheim Calling flyttes derfor til 10. – 12. juni 2021. Festivalsjef Thomas Ryjord sier at planleggingen har bestått av mange ulike scenario og usikre faktorer.

– Vi flytter festivalen til juni neste år for å kunne lage et bedre tilbud til de som bruker Trondheim Calling som møteplass. Vi planlegger et arrangement som vil skaleres etter det som blir gjeldene regler for neste sommer, og hvor vi tar i bruk alternative utendørs arena for å trygt kunne samle flere gjester enn ved bare innendørs konserter og møteplasser, sier Ryjord.

Deler av festivalen vil finne sted på en utendørs konsertarena på krigsseilerplassen, parken mellom Royal Garden og Blomsterbrua. I tillegg vil det bli arrangert konserter på de andre helårsscenene som normalt blir brukt av festivalen, blant annet Byscenen, Lokal Bar og Tyven.

– Det som har holdt oss gående er all backing vi har fått fra våre samarbeidspartnere som gjør det mulig å skape noe nytt og spennende ut av en vanskelig situasjon, forteller Ryjord.

Trondheim Calling 2020. Foto: Håkon Karlsen

Selve konferansen vil foregå på Rockheim og Clarion Hotel Trondheim. Siden festivalen er flyttet til sommeren vil det lages et eget delegatområde utendørs på Krigsseilerplassen. Dersom dagens regler fortsatt gjelder blir det også avholdt egne konserter for delegater på de mindre scenene, slik at man kan få sett alle artistene i programmet.

– Økosystemet i musikkproduksjonen har fått seg en solid knekk, hvor det både er mindre kapital og muligheter for artister på vei opp akkurat nå. Derfor planlegger vi også en del ekstra aktivitet i vinter for  å stimulere det lokale musikk-livet i Trøndelag på ulike vis, avslutter Ryjord.

Søker demoartister
Nå er det åpent for unge lovende artister fra hele Norge til å søke som demoband under Trondheim Calling 2021. Les mer og søk her. Søknadsfrist mandag 9.november.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere