logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tror på løft i Tyskland

Av Tror på løft i Tyskland

– Målsetningen er bygge en infrastruktur slik at ting kan gå litt mer av seg selv på kontinentet, sier Karl Seglem om høstens opphold i Berlin.

Siden 1988 har tenorsaksofonist, bukkehornspiller og komponist Karl Seglem, som soloartist og med egne grupper, gitt ut 27 album. 14 av disse er soloalbum, og den prisvinnende musikeren har også produsert en rekke album. I tillegg har han driftet plateselskapet NORCD siden begynnelsen av 1990-tallet.

Albumet NyeSongar.no kommer ut i Norge 30. august og er det første akustiske jazzalbumet han gir ut siden NORSKjazz.no fra 2009.

Bygge nettverk

Materiale fra disse skal han ta med seg og turnere i Tyskland i høst, mens han har arbeidsplass på Music Norways kontor i Berlin.

– Planen er å utvide nettverket for plateselskapet mitt NORCD og meg selv som musiker, og jeg kommer til å jobbe med å formidle NORCD-katalogen og den nye utgivelsen min. Jeg kommer til å jobbe mot intervjuer i ulike media, eventkonserter, signeringer og lignende ting i samarbeid med det tyske selskapet Ozella Music.

– Det største målet er å få meg en seriøs bookingagent og management der nede som kan jobbe med meg og musikken min opp mot konserter og nye utgivelser i 2014 og 2015. I tillegg promotere den rikholdige NORCD-katalogen og høstens andre spennende utgivelser der, sier Seglem.

Lettere å selge plate når man er tilstede

NyeSongar.no skal slippes i Tyskland i forbindelse med turneen, som består av åtte konserter han har booket selv. I bandet som skal være med Seglem på tur finner vi Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Jonas Sjøvaag.

Seglem gjør for det meste alt det praktiske arbeidet rundt musikken på egenhånd. I et lengre perspektiv er målsetningen at en infrastruktur, som Seglem nå forsøker å bygge opp, skal gjøre at tingene kan gå mer av seg selv.

– Jeg har holdt på sånn en stund. Jeg har hatt litt hjelp, men det har ikke vært langvarig. Det vil jeg jobbe for å få til. Jeg har plateselskapet Ozella Music i Tyskland som jeg skal bruke mer aktivt. De vil spille en viktig rolle til høsten. Jeg prøver å pushe på dem og jeg har tro på at vi skal få til et løft. Det nye albumet er jeg veldig fornøyd med, og jeg har tro på at det kan nå langt.

Lanseringsdatoen for albumet er ikke satt 100 % ennå, men Seglem håper det blir innenfor turnéperioden i månedskiftet oktober-november.

– Jeg er veldig glad for å få anledning til å være i Berlin over tid. Det er lettere å selge en plate når man er aktiv i livemarkedet. Det blir utfordrende og moro også, fordi det er første gang jeg turnerer med musikk fra NORSKjazz.no og albumet som kommer i høst, NyeSongar.no.

Seglem reiser til Berlin fra september som en del av Music Norways relokaliseringsprogram.

 

 

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere