logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

UDs reiseråd frem til 15. januar

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 01. okt, 2020

Reiserådene strekker seg helt frem til 15. januar. Men det blir mulig å hastebehandle søknader om internasjonale markedsføringstiltak i Music Norway. Se våre covid-19 tilpassede ordninger i denne saken.

Mange spør oss om det er mulig å planlegge reisevirksomhet og søke om tilskudd til fremtidige reiser.

Vårt svar er alltid at vi som tildeler av offentlige midler forholder oss til myndighetenes reiseråd, og at vi derfor ikke kan gi tilskudd til reiser som bryter med disse rådene.

Aktører som har fått innvilget reisetilskudd til konserter langt frem i tid, har fått dette med tydelig forbehold om at destinasjonen skal være grønn på avreisetidspunktet.

Utenriksdepartementets reiseråd
Myndighetene gått ut med reiseråd som gjelder helt frem til 15. januar. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier følgende i en pressemelding av 24. september:

– Vi er fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring til å reise utenlands.

I skrivende stund er unntakene Grønland, enkelte områder av Sverige Finland, Kypros, Liechtenstein og Latvia.

Ifølge UDs reiseinformasjon på nett () oppdateres listen over land fortsatt minst hver 14. dag, så vi oppfordrer alle til å følge med på denne siden.

Les UDs side for reiseinformasjon HER

Vi er inne i en uforutsigbar tid. For å legge forholdene til rette for aktivitet, åpnet vi nylig for hastebehandlinger i Reisetilskuddsordningen vår mellom fristene. I juni utvidet vi også kriteriene slik at utøvere og opphavere kan søke om PR- og markedsføringstiltak i stedet for reise.

Rent praktisk innebærer dette nye reiserådet at vi per i dag ikke har mulighet til å innvilge søknader om reiser som skal finne sted frem til 15. januar.

Det er imidlertid fortsatt mulig å hastebehandle søknader om promo- og markedsføringstiltak mellom fristene. Se teksten i rødt på Stikk.no

Andre muligheter i Music Norway
Det er fortsatt mulig å søke om internasjonal aktivitet i Music Norway:

– Ad hoc covid 19-ordningen har løpende søknadsfrist. Midlene stimulere til nye aktiviteter, omstilling og/eller kompetanseheving i norske musikkselskaper.
Les mer HER

– Søk om Bransjetilskudd til støtteapparat som forvalter flere artister/rettigheter.
Les mer HER

– Større internasjonale lanseringer skal bidra til at profesjonelle norske bransjeaktører som representerer norske artister, utøvere og opphavere kan fremme salg og spredning av norskproduserte musikkprodukter, samt fostre spydspisser innen ulike sjangre og felt internasjonalt.
Les mer HER

Vi kommer med oppdatert informasjon dersom noe skulle endre seg i forbindelse med myndighetenes reiseråd.

Ta kontakt med Pål Dimmen (pal@musicnorway.prod07.dekodes.no) eller Karoline Røed Tønnesen (karoline@musicnorway.prod07.dekodes.no) for spørsmål knyttet til Music Norways tilskuddsordninger. 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere