logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ultima 2019 – internasjonalt delegatprogram

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 02. sep, 2019

Det norske kammerorkester i universitetets aula under Ultima (©Ultima)

Ultima – Oslo Contemporary Music Festival har i år som tidligere år et internasjonalt delegatprogram.

Kunstneriske ledere og kuratorer fra flere viktige internasjonale samtidsmusikkarenaer er tilstede på Ultima sammen med internasjonale journalister. Totalt 27 internasjonale gjester er invitert til å være med på det internasjonale programmet til Ultima i år. Målet er å øke oppmerksomheten rundt norsk samtidsmusikk og vise at Ultima er den viktigste arenaen for å møte nordisk bransje.

Les mer om Ultimas program.

Ledende festival for samtidsmusikk
Ultimas internasjonale program er konsentrert rundt åpningshelgen, i det som blir det 29. året festivalen avvikles. Det er satt opp et program for gjestene der de blir invitert til samlinger, workshops og konserter sammen med norsk bransje.

Samlinger
Torsdag 12. september har åpner festivalen med en mottakelse for delegatene med nettverkingsmuligheter før åpningskonserten i Oslo konserthus. Fredagen og lørdagen vil det være konserter, faglig innhold, og utflukter, ved ulike arenaer i Oslo-området. Av stedene som skal besøkes kan Vigelandsmuseet, Den Norske Opera & Ballett, og Henie-Onstad Kunstsenter nevnes.

-Ultima Oslo Contemporary Music Festival er Nordens største samtidsmusikkfestival, og dette er 6. gang vi formelt samarbeider om et delegatprogram. Vi lager et program i festivalen spesielt lagt til rette for bransje fra Norge og utlandet. Som festival programmerer Ultima mye norsk musikk som delegatene utsettes for og vi har et inderlig ønske om å koble norsk bransje med bransje fra utlandet. Delegatprogrammet består av gjester fra forskjellige land, og jeg tør å påstå det er mange ettertraktede gjester. Ved siden av Ultima har «mitt» felt og samarbeidet tett med Borealis og Festspillene i Bergen. Delegatprogrammene er en ypperlig anledning for deg som har ditt virke innen samtidsmusikken for å møte andre bransjefolk ansikt til ansikt på en tilrettelagt måte, sier Einar Idsøe Eidsvåg, prosjektleder i Music Norway.

Karoline Pedersen, festivalkoordinator fra Ultima, er prosjektleder på det internasjonale programmet sammen med Einar Idsøe Eidsvåg fra Music Norway. 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere