logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ultima – internasjonal møteplass

Av Ultima – internasjonal møteplass Publisert: 04. sep, 2015

Ultima – Oslo Contemporary Music Festival starter torsdag 10. september. Music Norway er tilstede og jobber tett med festivalen på deres internasjonale program.

Kunstneriske ledere og kuratorer fra flere viktige internasjonale samtidsmusikkarenaer er tilstede på Ultima sammen med internasjonale journalister. Totalt 22 internasjonale gjester er invitert til å være med på det internasjonale programmet til Ultima i år. Målet er å øke oppmerksomheten rundt norsk samtidsmusikk og vise at Ultima er den viktigste arenaen for å møte nordisk bransje.

Les mer om Ultimas program.

Ledende festival for samtidsmusikk
Ultimas internasjonale program er konsentrert rundt åpningshelgen, i det som blir det 25. året festivalen avvikles. Det er satt opp et program for gjestene der de blir invitert til nettverkssamlinger sammen med norsk bransje og introdusert til norske utøvere og komponister på Ultimas mange scener.

– Ultima skaper stort engasjement. Nå gleder vi oss til mange gode og spennende konsertopplevelser under Ultima sammen med våre internasjonale gjester. Nivået på årets gjester bekrefter Ultimas posisjon som en av de ledende samtidsfestivalene i verden. Det er veldig bra at prosjektet også har Utenriksdepartementet og de norske utestasjonene i ryggen, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Nettverkssamlinger
Fredag 11. september har Ultima og Music Norway laget en bransjekveld der norsk bransje følger det samme programmet som den internasjonale delegasjonen. Totalt vil 11 norske deltagere være med på dette i tillegg til representanter fra Ultima og Music Norway. Formålet er at den internasjonale bransjen skal bli så godt kjent med den norske bransjen som mulig.

– Erfaringer fra nettverksarrangement på andre festivaler har gjort at vi ønsker å prøve denne formen på Ultima. Vi har åpnet opp for at deler av bransjen som har ambisjoner om å jobbe i et internasjonalt marked kan være med og møte de internasjonale gjestene i et tilrettelagt opplegg. Både representanter for norske komponister, forleggere, utøvere og scener vil være tilstede under arrangementet, sier Synnes Finnskog.

Sofie Ringstad, festivalkoordinator fra Ultima, er prosjektleder på det internasjonale programmet sammen med Karoline Røed Tønnesen fra Music Norway. Kathrine Synnes Finnskog, Jonas Vebner, Erlend Buflaten og Nina Finnerud fra Music Norway vil også være tilstede under Ultima.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere