logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ultima internasjonal nettverksarena

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 09. sep, 2016

Det internasjonale besøksprogrammet gir ringvirkninger lagt frem i tid, mener Anne Hilde Neset, kunstnerisk leder i nyMusikk.

Ultima Contemporary Music Festival i Oslo åpnet 8. september og varer til og med lørdag 17. september.

Se programmet her

Ultima er også vertskap for et internasjonalt besøksprogram. Det foregår fra torsdag 15. september til lørdag 17. september.

Stimulerer til internasjonalt samarbeid
Sofie Ringstad er prosjektleder for det internasjonale programmet i Ultima.

– For oss er målet med programmet å bevisstgjøre internasjonal presse og bransje på den fantastiske samtidsmusikkscenen vi har i Oslo og Norge!

– Våre gjester ser alt det bra som skjer her. Vi har blant annet etablert oss som den viktigste profesjonelle møteplassen for samtidsmusikk i Norden, og det har gjort Ultima til en mer attraktiv partner i internasjonale prosjekt. I tillegg er det alltid spennende å se hvilke samarbeid som oppstår når gjestene møter norsk bransje, sier Ringstad.

Ultima er også arena for Ulysses-nettverket i år. Ulysses er et europeisk nettverk som arbeider med og støtter opp om unge komponister, utøvere og initiativ innen samtidsmusikkfeltet.

– Nettverket er viktig for Ultima fordi vi gjør flere prosjekter med spennende, unge mennesker fra flere sider i samtidsmusikken, og hele tiden jobber for å nå morgendagens publikum. Ulysses vil skape en ramme for dette arbeidet de neste fire årene, sier Ringstad.

Les også: Norge preger unik samtidsarena

– Ringvirkninger langt frem i tid
Anne Hilde Neset, kunstnerisk leder i nyMusikk, mener programmet er viktig for hele samtidsmusikkfeltet.

– Det er de sosiale møteplassene som er viktigst med tanke på å finne informasjon og å utveksle ideer. Det at utenlandske kuratorer, skribenter og andre aktører er her, ser aktiviteten, ser kvaliteten og nivået, og kan møte aktørene her i Norge, er helt avgjørende. Oslo og Norge er i ferd med å bli et internasjonalt knutepunkt når det gjelder samtidsmusikk og nærliggende sjangre, og en stor del av det er besøksprogrammet, som har ringvirkninger i årevis i etterkant av besøket, sier Neset.

– Hvordan bruker du Ultima som representant for nyMusikk?

– Jeg har møter og samtaler med andre festivalsjefer, med musikere, med skribenter, med komponister. Jeg snakker med folk om Only Connect, om Off The Page og det som skjer i nyMusikks lokalavdelinger. Jeg har kunstneriske meningsutvekslinger og også møter med tanke på samarbeid og strategier. Slike møter har jeg også når jeg reiser rundt på andre festivaler og det er helt avgjørende for å bevege seg fremover i feltet, sier Neset.

Viktig arena
Music Norway er partner på det internasjonale besøksprogrammet til Ultima.

– Det å invitere internasjonal bransje til Norge for å oppleve norske musikk og møte norsk bransje er det noe av det viktigste vi bidrar med. Det er en fryd å jobbe sammen med festivaler som Ultima som bruker tid og ressurser til å optimalisere besøksprogrammet år for år. I år består programmet av ca 40 personer fra inn- og utland, sier prosjektleder i Music Norway, Einar Idsøe Eidsvåg.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere