logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Undergrunnsfestival ekspanderer

Av Pål Dimmen Publisert: 23. aug, 2017

Metal-festivalen Beyond the Gates i Bergen forventer internasjonalt storinnrykk. 

Metal-festivalen Beyond the Gates – Bjørgvin Black Mass har siden 2012 blitt arrangert på Garage i Bergen. Festivalen ble startet av teamet bak Hole in the Sky-festivalen som opplevde stor suksess mellom 2000-2011, og har nå blitt en viktig møteplass for både norsk metal-bransje, internasjonal presse og tilreisende publikum.

I år ekspanderer Beyond the Gates (24-26. august) til USF Verftet, og kan friste med spesialopptredener fra norske veteraner som Mayhem og Enslaved, så vel som ferskere Whoredom Rife og Black Magic. Også det legendariske tsjekkiske bandet Master’s Hammer tar turen til Bergen.

– Etter å ha holdt til på Garage i fem år fant vi ut at vi måtte røske opp litt i formatet for å klare å gjøre festivalen interessant. Det begrenser seg også litt hvilke artister man kan booke til en såpass liten klubb. Det har sin sjarm, det også. Og det er på mange måter den intime settingen og nærheten til det som skjer på scenen vi har dyrket så langt. Det fortsetter vi med, men vi vil også ha muligheten til å gjøre større produksjoner, forklarer sjefsbooker Torgrim Øyre.

30 nasjonaliteter
I tillegg til konserter både på Garage og USF Verftet, tilbyr festivalen innslag fra en rekke europeiske kunstnere og panel med internasjonal bransje. Øyre forventer storinnrykk fra utlandet, både fra spesialinvitert presse og ikke minst et metal-interessert publikum.

– Det er vanskelig å anslå et konkret tall her og nå, men jeg vil tippe at 20 – 30% av billettene våre er solgt til utlandet. Sist gang jeg hadde en opptelling, var det til rundt 30 nasjonaliteter, så det er ingen tvil om at norsk metal, som utgjør hovedtyngden av årets program, har et globalt publikum, sier han.

– Hvor viktig er Beyond the Gates for metal-scenen i Bergen?

– Alle scener trenger et samlingssted eller et knutepunkt. En festival av denne typen er en unik mulighet for lokale band til å møte internasjonal presse, bransjefolk og komme i kontakt med et globalt metal-nettverk. Det kan jo motivere folk til å jobbe ekstra hardt for komme seg opp og frem, sier Øyre.

Beyond the Gates har fått tilskudd til presse- og ekspertbesøk fra Music Norways arrangørtilskuddsordning. Pål Dimmen fra Music Norway vil være til stede på festivalen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere