logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

– Unike muligheter i Tyskland

Av – Unike muligheter i Tyskland

Som en del av Music Norways relokaliseringsprogram, drar Made Managements Chris Wareing til Berlin i tre måneder.

Management-selskapet Made ble opprettet i Bergen i 2009. Nå, fire år senere, er selskapet et av Skandinavias største managements, med representanter både i Oslo, Australia og Stockholm, i tillegg til Bergen.

Made representerer artister som Razika, Blood Command, Lemaitre og Deathcrush, og jobber konstant med et internasjonalt fokus.

– Generelt sett ser Made på Tyskland som et prioritert marked for eksport av norsk musikk. Dette er i seg selv en god grunn til å reise ned i en periode. I tillegg jobber vi med å inngå en stor avtale for Lemaitre i Tyskland, så jeg kommer til å fokusere spesielt på dette i tiden fremover, forteller Chris Wareing, som har fått tilslag på Music Norways relokaliseringsprogram.

Ønsker lisenspartnere

Selv om han har jobbet spesielt mye med elektronika-duoen Lemaitre den siste tiden, vil han representere selskapet som helhet når han flytter til Berlin for en periode på tre måneder. Det er ingen hemmelighet at turnémarkedet er spesielt interessant i Tyskland.

– Tyskland byr på unike turnémuligheter, i og med at landet har så mange byer med mer enn 500.000 innbyggere. For et band som for eksempel Deathcrush har vi stor tro på at det er mulig å få til en god pakke for Tyskland. Vi er også på utkikk etter lisenspartnere i Europa, så da er Berlin et godt utgangspunkt.

Wareing er heller ikke fremmed for at selskapet kommer til å ha et enda tettere forhold til markedet i fremtiden.

– Det er ikke umulig at Made kommer til å åpne et eget kontor i Berlin i fremtiden. Dette blir nok ikke før i 2015, men jeg kommer til å benytte oppholdet til å kartlegge en slik mulighet, fortsetter han.

Uoversiktlig medielandskap

Wareing påpeker også viktigheten av å ha god oversikt over medielandskapet, som han mener har mer til felles med USA enn med UK.

– Det er svært fragmentert og regionsbasert, noe som gjør det hele mer uoversiktlig. Dette er viktig kunnskap som jeg vil bruke en del tid på.

Det er Music Norways Central Europe-kontor som håndterer relokaliseringsprogrammet i Berlin. Leder for kontoret, Jonas Vebner, har opplevd solid interesse for programmet.

– Relkoaliseringsprogrammet har vist seg å være svært populært. Det gir bransjen mulighet til å jobbe fokusert mot ett spesifikt marked, samt utvide nettverk og kompetanse på kort tid, kommenterer Vebner.

Chris Wareing flytter til Berlin 1. oktober og blir værende frem til jul.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere