Maria Bringsjord, Yones Branes og Nikolaj Nordbak Gloppen er tre av årets masterdeltagere.
Av Tina Brodal Publisert: 23. nov, 2020
Maria Bringsjord, Yones Branes og Nikolaj Nordbak Gloppen er tre av årets masterdeltagere.
Det er lite innovasjon og samarbeid på tvers av bransjer, men den gode låta står fremdeles i sentrum, mener tre av årets masterdeltagere.
Årets masterprogram er godt i gang og deltagerne har til nå hatt to samlinger blant annet med Marit Høvik Hartmann, CEO og partner i Geelmuyden Kiese om kommunikasjon og historiefortelling. Neste mastersamling blir i begynnelsen av februar og temaene for samlingene på våren er forretnings- og lederutvikling, internasjonale nettverk og markedskompetanse, samt artist og utgivelsestrategi.
Les mer: Bli kjent med de nye Master-deltakerne
Nikolaj Nordbak Gloppen fra Deadpop, Yones Branes fra Sony Music og Maria Bringsjord fra MTG Music er med i årets masterprogram og har allerede dratt nytte av noen av verktøyene de er blitt introdusert for innenfor kommunikasjon, prosjektledelse og psykologi/stresshåndtering.
Hvordan har de to første mastersamlingene vært og hva har vært mest nyttig så langt?
Yones: Det har vært utfordrende og gøy, en veldig viktig kombinasjon for læring! Liker veldig at de flinke menneskene som kommer og holder presentasjoner ikke nødvendigvis er fra bransjen eller snakker om musikk, men heller gir oss nye perspektiver på simple ting i jobbhverdagen som gjør den mer effektiv og innovativ!
Maria: De to første samlingene har vært veldig bra, da de har vært veldig innholdsrike og effektive. Vi har lært mye, og ikke minst så har vi fått utfordret oss selv. Vi har også kommet litt ut av komfortsonen, noe jeg tror vi alle har godt av i blant. Det å få inn folk fra andre bransjer og lære av de har vært fint. Workshop-ene har vært en spesielt nyttig og jeg syntes at miksen av temaer har vært utfyllende og god. Det har også vært veldig hyggelig og lærerikt å bli kjent med de andre deltageren på master. Gleder meg til fortsettelsen.
Nikolaj: De to første samlingene har vært veldig givende for min del. Vi har fått lære noen verktøy fra noen av de beste innenfor kommunikasjon, prosjektledelse og psykologi/stresshåndtering jeg allerede har fått bruk for. Men det som har vært aller mest nyttig har vært å bli bedre kjent med de andre deltagerne på årets Master. Ikke minst de store og små samtalene mellom oss. Musikkbransjen endrer seg stadig, så det gir mye å kunne prate løst og fast om “bransjete” ting og få et lite innblikk i hva og hvordan andre jobber.
Hvordan har Covid-19 påvirket jobben deres dette året?
Yones: Det har vært utfordrende for oss og artistene vi jobber med, men det har også tvunget oss til å finne nye løsninger for prosjekter og kommunikasjon ansatte imellom.
Maria: Har et ambivalent forhold til jobb dette året. Jeg blir trist når jeg ser kollegaer og artister mister jobber. Jeg savner å dra på konserter og festivaler, møte kollegaer og muligheten til å utvide kontaktnettverket. Vi kan gjøre mye av dette ennå, men over nett. Jeg savner de fysiske møtene. Dette året har også gitt muligheter til å tenke helt nytt, noe som har ført til at vi må utfordre oss selv litt mer, jeg ser på dette som positivt. Vi har måttet benytte oss av andre ressurser og plattformer. Vi har for eksempel hatt stor suksess med Bølgen som har brukt muligheten til å fremme egen musikk på TikTok. Jeg ser også en tendens til at vi som bransje har blitt flinkere til å heie på hverandre og hverandres suksess. Det er bra!
Les mer: Bli kjent med Endringsagentene
Nikolaj: I Deadpop har vi heldig vis ikke blitt påvirket så veldig hardt. At vi ikke kan fokusere på live har selvsagt vært en utfordring, da vi har jobbet for å bygge opp artistene vi jobber med mot live-markedet i 2020 og 2021. Samtidig har det gjort at vi må fokusere på andre aspekter. Vi har derfor brukt mye tid på å finne metoder og strategier for å bygge opp artister digitalt, både i Norge og verden. Prioritert å bli bedre på markedsføring og strategier rett og slett. Noe vi garantert kommer til ha mer bruk for fremover. Så i det negative har vi funnet en del positive ting også.
Hva ser dere mest fram til i musikkåret 2021?
Yones: Ny musikk. Jeg ser mest frem til å jobbe prosjekter under bedre rammer, og med det mener jeg ikke at jeg regner med pandemien er over, heller at organisasjonen og oss ansatte har etablert rutiner for hvordan vi klarer å prestere til tross for pandemi. Alt er ikke nytt og (like) kaotisk lenger!
Maria: Krysser alt jeg har for at covid19-vaksina fyller oss alle, og at vi kan høre på musikk sammen igjen! Forhåpentligvis vil kontorene fylles opp igjen, folk vil få tilbake jobbene og norsk musikk vil bli lyttet til som aldri før. Jeg håper at vi tar med oss det vi har lært av dette året inn i 2021. Vi må fortsette å heie på hverandre og bruke de nye verktøyene vi har lært.
Nikolaj: 2021 tror jeg kan bli veldig spennende, jeg gleder meg! En del større artister og mange av de største artistene som har kommet fra TikTok i 2020 har vist at det er lov å ikke låse seg fast til en sjanger. Heller det stikk motsatte hvor man i dag kan høre som krysser over i alle sjangere. Alt er lov og ingen bryr seg fordi det låter fett!
Selv om 2020 har på papiret vært et nedsig av dimensjoner for bransjen, så ser jeg også veldig frem til hvordan tvangen til nytenking kan være med å dra bransjen fremover i 2021. Alle mulighetene vi har til å bygge artister på globale digitale kanaler og møte lyttere der de er i hele verden er en ganske spennende mulighet.
Rekruttering en viktig satsning
Rekruttering har vært et viktig satsningsområde for Music Norway i lang tid, og Master er et av hovedprosjektene i denne strategien.
–Det har vært utrolig fint å bli bedre kjent med masterdeltagerne på de to første samlingene. Det er utfordrende tider for bransjen vår og rekruttering er viktigere enn noen gang. Det er derfor kjempespennende å jobbe med en så dyktig gjeng med så mye unik individuell kompetanse på forskjellige fagfelt, sier Nina Finnerud, prosjektleder for masterprogrammet.
Under Ja Ja Ja Nordic: WIRED digital konferansen 2-3 desember arrangeres et digitalt nettverksmøte for årets Topp 20 Under 30 vinnere. Konferansen er åpen for påmelding og mer info finnes her: Ja Ja Ja Nordic: Wired
Master gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: Møst, ØKS, Sørf, Star, Brak, Tempo, KOFOR og RYK.
Kommentarer