logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Disse skal være med på Masterclass med Stargate, Fred Ball og Electric

Av Pål Dimmen Publisert: 12. aug, 2016

Stargate (foto: Handout)

Ni deltakere blir med på Masterclass i London og LA.

I september arrangerer Music Norway en unik Masterclass med noen av de beste låtskriverne og produsentene Norge har å by på, nemlig Stargate, Fred Ball og produsentduoen Electric. Programmet vil strekke seg over en uke fordelt på London og LA, og vil bestå av studiobesøk med «mestrene», foredrags-sessions med viktige bransjekontakter og nettverksmuligheter.

Det kom inn hele 300 søknader til programmet, og nivået var svært høyt. Beklageligvis tillater ikke programmet å ta med alle de kvalifiserte søkerne.

Antall deltakere er holdt lavere enn sist, da det legges opp til mer direkte tilbakemeldinger, introduksjoner og sesjoner.

– Det var moro at det var så mange søkere, og nivået på flere er så høyt av vi gjerne skulle hatt med mange flere. Heldigvis vil det komme nye sjanser og vi vil fortsette å sette fokus på låtskrivere og produsenter som musikkeksportører. Nå gleder de norske masterne i London og LA seg veldig til det de skal få høre fra de utvalgte. Vi har stor tro på at denne Masterclass-en blir en stor suksess, kommenterer Helene Dolva Broch, seniorrådgiver for internasjonale prosjekter i Music Norway.

Målet denne gang har i første rekke vært å hjelpe til med å finne neste generasjon norske produsenter og låtskrivere i verdenstoppen.

Her er deltakerne:

– Jakob Bjørn-Hansen (Bearson)
– Ketil Jansen (Lemaitre)
– Joakim Harestad Haukaas (Kid Joki)
– Una Heggeset Sand
– Daniel Slettebakken (KREAM)
– Sebastian Teigen (Coucheron)
– Henrik Haraldsen Sveen (Henrik The Artist)
– Mugisho Nhonzi
– Anders Kjær/ Marius Bjørnson (AMTRXX)

Utvalget er gjort av Masterclass-holderne i samråd med Music Norway.

The masters:
Stargate, bestående av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, er Norges absolutt største hit-leverandører gjennom tidene, med topplasseringer på lister over hele verden sammen med verdensstjerner som Rihanna, Coldplay, Katy Perry og Beyonce.

Fredrikstad-produsent Fred Ball er basert i London, signert til Roc Nation. Fred har blant annet co-skrevet og co-produsert Rihannas «Love On The Brain» på hennes seneste album «Anti», og har foruten å være artist selv under navnet Pleasure, blitt Grammy-nominert for Bernhofts «Islander».

Henrik Barman Michelsen og Edvard Førre Erfjord utgjør produsentduoen Electric. Duoen har jobbet med artister som Little Mix, Ella Henderson, Sean Paul, Pusha T og Aurora. Med Little Mix-låten «Black Magic» toppet de listen i UK i tre uker og ble BRIT Awards-nominert for årets britiske singel.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere