logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Vi reiser til Sami Music Week og Arctic Song Lab 2019

Av Christian Gran Svenningsen

Første uken i februar arrangeres «Sami Music Week» i Alta, og vi vil være å se og treffe på bransjedagen

Begivenheten, som også huser en festival og konferanse, arrangeres hvert år i forbindelse med Samefolkets dag. Det fungerer som en arena for både bransje og artister for å vise seg frem og treffe hverandre. Ifølge nettsiden deres, har dette vært en god arena for samisk musikkliv siden 2011. I tillegg til konserter og seminarer arrangeres også «Sami Music Awards» og bransjedagen på «Arctic Song Lab».

Music Norway deltar på Arctic Song lab sin bransjedag og bidrar med et innlegg om hva vi gjør, og på hvilke måter vi kan bistå landets musikkbransje.

Prosjektleder Johanne Isefiær McDougall reiser nordover til Alta, og om du ønsker å kontakte henne finner du informasjon her.

Torsdag 7. februar, klokken 13.00 – 15.00 vil innlegget hennes være en del av en workshop.

Arctic Song Lab, som arrangerer bransjedagen under Sami Music Week, er en nettverksarena for musikkmiljøet i Nord-Norge, og skal samle samisk, norsk og internasjonal musikkbransje. Temaene som tas opp under konferansen dreier seg om hvordan moderne musikkbransje fungerer, økonomi i musikken og hvem de viktigste aktørene er. I tillegg arrangeres en låtskriver-camp parallelt med konferansen.

– Det er viktig for Music Norway å være tilstede for musikkbransjen i hele landet. Landets regioner huser mange dyktige, profesjonelle aktører og artister som vi ønsker å møte. I tillegg til å fortelle om hva vi gjør, hvordan våre tilskuddsordninger og råd kan bidra der du er i karrieren din akkurat nå, lytter vi både til behov og drømmer. Musikkmarkedet og bransjen er global og stort sett digitalisert, så geografi betyr mindre – men konkurransen om internasjonal oppmerksomhet har blitt enda tøffere, sier prosjektleder Johanne Isefiær McDougall.

I tillegg til Johanne er det en rekke andre flinke folk som skal delta med innlegg under bransjedagen. Jørn Dalchow fra daWorks Music, Kate Havnevik fra NOPA, Fredrik Forssman fra RYK, TONO, GRAMO, Brynjar Strand Rasmussen fra Scene Finnmark skal dele erfaring og svare på spørsmål om viktige temaer i musikkbransjen.

Konferansen er åpen for alle, men krever påmelding her.

Mer informasjon om Arctic Song Lab og bransjedagen finner du her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere