logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Vil samle folk-Norden

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 06. apr, 2018

Amerikanske Folk Alliance International satser på å samle Norden til ett rike.

Mandag 9. april samles den nordiske tradisjonsmusikk-bransjen til et to dagers nettverksmøte og konferanse i Gøteborg. The ExChange vil være en test på om det er mulig å etablere en nordisk variant av den Folk Alliance Internationals store festival i Kansas City i USA. Bransjefolk, festivaler og organisasjoner fra alle de nordiske land vil være tilstede, i tillegg til Estland, USA og Canada.

Ett av målene har vært å samle miljøene innenfor et så bredt spekter av sjangre som mulig for å utveksle ideer og utvikle business. Representanter fra tradisjonell folkemusikk, americana, bluegrass, blues, singer/songwriter, urfolksmusikk og Global Roots (verdensmusikk) både i Norden og USA er invitert.

Music Norway sammen med de andre nordiske eksportkontorene har vært samarbeidspartnere for dette første småskala-seminaret.

– Jeg tror dette kan bli en viktig plattform for norske aktører til å utvikle og utvide markedet for sine artister både internt i Norden og i Nord-Amerika. Prosjektet passer også godt inn i vårt branding-prosjekt «Nordic Folk», sier prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen.

Det vil også være et knippe artister som spiller showcase under arrangementet, og fra Norge stiller Erlend Viken Trio.

Fra Music Norway deltar prosjektleder Aslak Oppebøen og direktør Kathrine Synnes Finnskog.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere