logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Vi søker komponister til KUPP 2.0

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 30. jun, 2020

Marius Neset under urpremieren av verket MANMADE fremført av Bergen Filharmoniske Orkester. Foto: Thor Brødreskift / Borealis

Vi søker syv komponister under 35 år som ønsker å jobbe målrettet med internasjonal profilering i perioden 2020-2021.

KUPP er et utviklings-, nettverks- og promoteringsprogram for unge, lovende komponister under 35 år, initiert av Norsk Komponistforening, Talent Norge og Music Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Talent Norge og Det norske komponistfond. Seks komponister deltok i første utgave av KUPP 2018-2019.

Søknadsfrist 19. august.

Søk HER

Profesjonelle ensembler
Ambisjonen for programmet er å utdanne og bistå komponistene i deres internasjonale arbeid, med mål om flere samarbeid, fremføringer samt et større kjennskap til internasjonale bransjekontakter. I programmet får komponistene også i oppdrag å komponere for et ensemble, gjerne med utgangspunkt i eksisterende eller ønskede samarbeid.

Les mer: Storsatsning på komponister videreføres

Den neste fasen blir med profesjonelle ensembler. Det legges her opp til et tett og dynamisk samarbeid der Music Norway og Norsk Komponistforening også vil knytte det faglige innholdet enda tettere opp mot den enkelte deltaker, basert på samtaler og kunnskap om hvor hver av dem står i sine karrierer, hvilke prosjekter de holder på med og hvilken retning de jobber i.

– Jeg er utrolig glad i dette programmet, og den gode responsen det har fått her hjemme og interessen det har fått der ute forteller meg at dette er en viktig satsing å viderføre. Jeg er takknemlig for støtten fra våre partnere som gjør det mulig å gjennomføre. Det er rett og slett et veldig fint program for oss å få jobbe med, der vi kan både få utforske og forsøke å svare på de utfordringer unge komponister står ovenfor akkurat nå, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør Music Norway.

–Bestillingen av verk er et sentralt element i KUPP, og det er særlig gledelig å kunne lyse ut nye midler i så uforutsigbar tid som vi er inne i nå. Jeg tror både på innholdet, verkene og fremtiden, og jeg håper og tror at KUPP oppleves viktig for de som får sjansen til å delta, sier Synnes Finnskog.

Programmet går over ett år og består av kursing, mentorsessions, promotering, nettverkssamlinger, komponering av nye verk samt møter med programansvarlige i festivaler, plateselskaper og andre relevante aktører. Det blir lagt opp til fire felles samlinger, hvor komponistene dels arbeider i gruppe, dels individuelt. Ved deltakelse i programmet forplikter komponistene seg til å delta i samlingene og til å jobbe aktivt og målrettet mellom samlingene i programmet. Du trenger ikke å være medlem av Komponistforeningen for å kunne søke om deltakelse.

Innholdet i programmet blir satt sammen av Music Norway og Norsk Komponistforening.

Søknadsskjema og mer informasjon finner du her.

OM TALENT NORGE
Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere. Siden opprettelsen i januar 2015 har selskapet bidratt til etablering av talentsatsinger innen kultur til en verdi av 335.6 millioner kroner. Av disse kommer over 194,5 millioner kroner fra 46 ulike private bidragsytere. Satsingene representerer over 600 talentutviklingsplasser i året og er fordelt på 52 pågående satsinger som i hovedsak går over tre til fire år. Talent Norge eies av Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Cultiva og Staten ved Kulturdepartementet.

OM NORSK KOMPONISTFORENING
Norsk Komponistforening arbeider for profesjonelle komponisters politiske, økonomiske, faglige, og sosiale rettigheter. Våre medlemmer skaper blant annet lydkunst, installasjoner, orkestermusikk, kammermusikk, kor- og korpsmusikk, elektronisk musikk, performance, støy, jazz, scenisk musikk og filmmusikk. Foreningen har som mål å forsvare opphavsretten, styrke arenaer for bruk av norsk musikk og skape muligheter for en stor bredde av ulike uttrykk, som alene kan oppfattes som smale, men som i sin helhet utgjør musikklivets sprengkraft.

OM MUSIC NORWAY
Musikk Norway er en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet. Music Norway skal legge til rette for musikkeksport og internasjonal profilering av norsk musikk. Arbeidet skal baseres i musikklivets behov og øke interessen for og bruken av norsk musikk innen alle sjangre. Stiftelsen skal bidra til økt kunnskap, forskning, kartlegging og analyse av det norske og internasjonale musikkfeltet.

KUPP er initiert av Norsk Komponistforening, Talent Norge og Music Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Det norske komponistfond.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere