logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Viktig drahjelp for Funkin Matt

Av Viktig drahjelp for Funkin Matt Publisert: 24. jun, 2014

Funkin Matt (pressebilde)

Når Tiësto, Diplo og A-Trak tar kontakt er det ingen tvil om at man er på rett vei.

Mats Ronander, aka Funkin Matt, opprinnelig fra Tønsberg gleder seg over all den internasjonale positiviteten norsk elektronisk musikk møter der ute i verden.

Les også: Verden vil ha norsk elektronisk musikk

Det skjer mye spennende rundt Funkin Matt også. Han har remixet for Mariah Carey («You’re Mine»), og etter «I Wish» EP’en på A-Traks label Fools Gold har både Ultra (plateselskapet som gir ut Deadmau5, Axwell, Calvin Harris) og Tiëstos plateselskap, Musical Freedom, banket på døren hans i Oslo.

Hør låtene på Soundcloud

– Tiësto tok kontakt og sendte meg en melding om at han digga en av låtene mine og ville gi den ut. Låta var «I Wish» som allerede hadde vært ute en stund på Fool’s Gold, så det gikk ikke. Så jeg sendte et par nye låter som han digga og ville gi ut, så de kommer ut på sensommeren eller tidlig høst. Ultra skjedde det egentlig litt samme med, de hadde hørt noe de likte av det jeg har gitt ut tidligere og var veldig gira på å samarbeide om en ny release. Det gikk i boks, så jeg venter den releasen i løpet av sommeren også, sier Funkin Matt til Music Norway.

– Jeg føler stort sett de beste kontaktene du får er de som oppsøker deg. På den måten har plateselskapet mitt Fjordin hjulpet meg ved at jeg har hatt muligheten til å gi ut musikken min og bli hørt og lagt merke til av de største aktørene rundt i verden. Når det gjelder Mariah Carey-remixen så ble jeg kontaktet av Island Def Jam og takket ja til å gjøre remixen. Den ble godkjent og gitt ut i april.

– Hvilke andre partnere har du der ute i verden som hjelper deg opp og frem?

– Jeg jobber mye med Gregor Salto og hans crew i Nederland, spesielt med tanke på labelet mitt Fjordin. Ellers så har jeg god kontakt med Diplo og Mad Decent-crewet, i tillegg til A-Trak og Fool’s Gold-gjengen.

Disse er premissleverandører og katalysatorer for denne sjangeren.

– Nå er Tiestö-samarbeidet ganske nytt, men det kommer definitivt til å bli mer der også med tiden! I Norge hjelper det mye å ha flinke folk som Vegard Waske som kjenner bransjen og kommer med tips.

– Norsk EDM får mye internasjonal oppmerksomhet om dagen. Hvorfor tror du det er slik?

– Det spørs hvordan man definerer «EDM», men hvis det er snakk om all elektronisk musikk generelt så er jeg enig! Det er veldig få innenfor det som er sett på som «mainstream stadium EDM», men vi har mange innenfor litt mer spesielle undersjangere som gjør sin egen greie, og det er veldig kult!

Noen av det beste Funkin Matt mener Norge har å by på er Slick Shoota (Juke), Cashmere Cat og Lido (Jersey), Lemaitre (French House/Funk med innskutt pop), Röyksopp (alt innen elektronisk), Todd Terje (nu disco/oslo disco), TeeBee (drum & bass).

– Det er mange flinke artister som har jobbet lenge for å bli så gode som de er, så da må jo verden før eller senere få øynene opp. Det som kanskje er litt mer merkelig er at de fleste jeg nevnte nå har mye større fanbaser i utlandet enn de har i Norge.

– Hva er planen din for 2014?

Nå har jeg flere låter som skal gis ut på diverse plateselskaper (Fool’s Gold, Mixmash, Ultra, Musical Freedom) fra juni og utover, så jeg håper det blir en suksess! Ellers håper jeg på å få spilt flere gigs i Norge og Europa, samt å få begynt å spille i USA!

Funkin Matt spiller på Varnafestivalen i Moss fredag 11. juli.
Soundcloud
Facebook
Beatport

 

 

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere