logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Vil du på Amsterdam Dance Event? Søk innen 1. oktober

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 23. sep, 2019

Christopher Bauder - Skalar (Foto: amsterdam-dance-event.nl)

Viktig nettverksarena for aktører innen elektronisk.

Amsterdan Dance Event (ADE) er en årlig konferanse- og showcasefestival viet elektronisk musikk. På programmet står 2500 artister og 600 talere og paneldeltagere fordelt på mer enn 1000 events på 200 venues. I år arrangeres fra 16. – 20. oktober.

Hvert år kommer det tusenvis av publikummere til ADE som gjør uken til en av verdens største og viktigste arenaer for både verdenskjente og nyetablerte artister og DJer i dance music-sjangeren.

Norske artister i år er blant annet Finnebassen og Da Tweekaz. ADE er kjent for å være en god arena for å møte miljøet, opprette nye kontakter, ha møter og få inspirasjon.

Søk Music Norways ordning for Bransjetilskudd for Møtevirksomhet innen 1. oktober med 4000,- NOK som maks søknadssum. Aktørene må kjøpe festivalpass selv. Det er begrensning på antallet som kan motta tilskudd.

NB! Vi gjør oppmerksom på at det ikke er nødvendig å laste opp møtebekreftelser i akkurat denne søknaden.

Viktig møteplass
Vi har snakket med to norske bransjeaktører som har vært på ADE.

Erlend Buflaten er manager i Propeller Management og representerer Seeb, Minus Manus og Thomas Kongshavn.

– Hva er grunnen til at du reiser til ADE?

– ADE er en av de største møteplassene mellom bransjeaktører og artister som gjør det til en god arena for å møte nye og eksisterende samarbeidspartnere.

– Hva forventer du å få ut av å reise dit?

– Nye samarbeid for artistene og produsentene jeg jobber med, og kanskje også nye artister å jobbe med for Propeller Management, sietr Buflaten.

Viktig for den kreative prosessen
Nils «Noa» Lausund er A&R i Sony Music og bruker ADE som møteplass til folk han jobber i Sony-systemet og andre deler av bransjen.

– Det mange A&Rs og marketingfolk fra Sony i andre land som er der og det er fint å se de face to face og ikke bare på mail, og så prøver jeg å møte ulike publishing-selskaper og PR-selskaper vi jobber med og nye jeg har lyst å begynne å jobbe med. Jeg er ofte involvert i den kreative prosessen med flere av våre artister, så det å finne nye låter og mulige samarbeid er veldig viktig. Flere av disse prosessene har begynt på ADE, sier Lausund.

– Hva gjør ADE til en viktig arena?

– Jobber man med noe som har en touch av elektronisk-musikk i seg så er det verdt turen alene. I tillegg så er det masse bra panels der og mange kontakter man kan knytte til seg. Og klarer man både dagtid og kvelder så skjer det sykt masse bra på klubbene som er verdt å få med seg for inspirasjon.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere