logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Vill Vill Vest 2020 Digital

Av Tina Brodal Publisert: 08. okt, 2020

Årets Vill Vill Vest festival og musikkonferanse ble avlyst, men nå kan du sjekke ut to av panelene som skulle funnet sted under festivalen.

Brak har produsert digitalt innhold som en del av den internasjonale satsningen for Vill Vill Vest som et alternativ til at de ikke kunne invitere internasjonale delegater som vanlig. Videoene er produsert med støtte fra Music Norway.

Les mer: Fem forslag fra bransjen

#brokenrecord
I den ene videoen diskuterer Tom Gray og Wyndham Wallace #brokenrecord-kampanjen, problemene musikere møter innen streaming, og hvordan dette er symptomer på et større systemisk problem i musikkbransjen.

Tom Gray er Ivors Academy Board Director, PRS For Music Council Member, låtskriver / komponist og medlem av det Mercury Music Prize-vinnende britiske bandet Gomez, og grunnleggeren av den vellykkede #brokenrecord-kampanjen. I dette eksklusive intervjuet snakker han om vanskeligheter for musikere i streamingtiden, og hvordan dette faktisk bare er symptomer på langt større systemproblemer i musikkbransjen som helhet.

 

#Brokenrecord: Tom Gray on fixing a dysfunctional music business
Tom Gray & Wyndham Wallace, 46 minutter

Bruker-sentriske betalinger
I neste video forteller Andy Zammit om brukerorienterte betalinger som potensielt kan gi en mer rettferdig utbetalingsmodell til musikere og låtskrivere.

Andy Zammit er musiker, grunnlegger av Bronze Rat Records (Jon Spencer, Seasick Steve, Arthur Brown) og Bronze Rat Publishing, manager (Gemma Ray) og turne-manager (for mange til å nevne). Zammit har tilbrakt de siste årene i Berlin, hvor han bruker sin omfattende erfaring innen musikkbransjen til å undervise på BIMM, hvor han er lektor i artistutvikling og management. I dette intervjuet diskuterer han ‘bruker-sentriske betalinger’, som tilbyr en potensielt mer rettferdig modell for å fordele streaming-royalties til musikere og låtskrivere.

User-centric and user-friendly?
Andy Zammit & Wyndham Wallace, 21 minutter

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere